Bude druhý díl pohádek? Bude!

 

A už se to kvapem blíží. Těšíte se? My jo! Díky tomu, že naši první knížku Skutečných pohádek kupujete, a je tolik oblíbená, jsme se mohli vrhnout do dalšího pokračování. Ta neskutečná vlna pozitivních ohlasů a krásných recenzí mi vhání slzy do očí, pokaždé, když je čtu. i Martin děkujeme každému jedinému z vás, kteří jste si pohádky koupili a pomáháte nám šířit povědomí o tom, že to jde i jinak. S dětmi, rodiči, výchovou a příběhy.

A teď se přesuneme k praktické části, protože vím, že vás zajímá, jaké pohádky jsem vybrala, kdy kniha vyjde a spousta dalších věcí.

Na podzim, když už bylo jasné, že do toho chceme jít znovu a já se tedy pomalu vrhla na psaní, byl přede mnou ale nelehký úkol vybrat novou ilustrátorku. S Denisou, která kreslila první díl, se naše cesty rozešly, a protože nasadila laťku s obrázky opravdu vysoko, věděla jsem, že potřebuju, aby byl náš další člověk s tužkou v ruce minimálně stejně skvělý umělec. A našla jsem! Tuším, že byl konec září/října, když jsem ilustrátorky začala obepisovat. Se spoustou z nich jsem byla v kontaktu, ale furt tomu něco chybělo. Až jsem úplnou náhodou objevila jednu, která mě první zprávou utvrdila v tom, že jsem správně, měla jsem totiž husinu po celém těle. Z jedné zprávy totiž bylo cítit totální zapálení, nadšení a pokora. Jája aka Jana Prochasková. Obrázky, které začala obratem kreslit jsou totální pecka a já věřím, že je budete milovat jak vy, tak i všechny dětičky. Nemůžu se dočkat, co na to řeknete. Psaní mi šlo jako po másle a vlastně celá tvorba byla zase taková krásně plynulá. Zádrhel mi nastal jen u mořské víly, protože jsem ji přepisovala komplet celou myslím na 3x, z toho jednou už byla i po korektuře od Karly a Sabiny. Ale furt mi tam něco chybělo, potřebovala jsem s tím být 100% v souladu, povedlo se. Kniha vznikala opět z velké části po nocích s jednou malou holčičkou za zadkem. Schovala jsem tam velký kus svého srdce, zase. A Márty velkou část svých peněz, zase. Haha. Protože ono vydat knížku samonákladem bez nakladatelství není úplně sranda. Děkuju!

Pokud všechno půjde podle plánu (ťuk, ťuk) budete si pohádky moct koupit už v polovině července (15.7. 2024). Jsem k celému procesu velmi pokorná, a tak moc doufám, že si nové řádky starých příběhů zase tak moc zamilujete. Dáte nám zase prosím vědět na instagramu nebo tady v recenzích, že jo?

A na jaké původní příběhy v novém kabátu se můžete těšit?

  • Sněhurka
  • Paleček
  • O ošklivém káčátku
  • O Budulínkovi
  • Nebojsa
  • U dvanácti měsíčků
  • Mořská víla

Tak se zatím mějte krásně, sledujte můj Instagram, ať vám nic neunikne a já se znovu ozvu s knihou v ruce.

Bára